Távolról nézve…. (I.)

Tegyünk egy kis utazást a bolygók, és csillagok közt. Látogassunk el, egy körülbelül 2010 fényévre elhelyezkedő égitestre, és egy távcsőből vessünk egy pillantást a számunkra életet jelentő bolygóra, a földre. Egy kisebb kémlelés után, mivel a fény ami onnan jön, összesen 2010 év alatt ér el ide, ezért ennyivel látunk bele a múltba, és egy kis zsidó gyerek születésén akad meg a szemünk. Figyeljük ahogy telnek az évek, és a kis srác felcseperedik. Ámde ez a gyermek nem akármilyen… képes embereket gyógyítani, életed adni, vakokat látóvá tenni, sántákat futókká. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őt azon a néven, amit a szüleitől kapott (vajon kik a szülei? Átlag emberek, vagy maga isten?) Jézus. Krisztus hamar nagy népszerűségnek örvend a városban ahol él, és meglehetősen nagy sebességgel hívek kezdik őt követni, mint messiás, csodatevő. A nép, mely egyébként  a fiú származása a zsidó nép – ekkor még népnek lehetett nevezni, ma inkább egy összetartó vallási közösségnek- a tanításaik szerint, melyeket ősrégi hagyományok alapján követtek, meg kellet, hogy cáfolja a messiással szemben állított nézőpontot. Elkezdtek háborogni, és hamar kiharcolták Jézus Krisztus kivégzését.  Keresztre feszítik, az immár szenti magasságokba lépett, teljesen felnőtt kisfiút. A megváltó hamar életét veszti… Jézus hamarosan feltámad, és elkárhozik a mennyekbe. A keresztény vallás Jézusra épül, a kereszt lesz a szent jelkép, melyen e fiú életét vesztette.

Térjünk vissza a földre, ennyi elég volt az “időutazásból”. Tehát a kereszténység létezik, legelterjedtebb vallás Európában. A zsidóságot meg lenézik sok helyen, és rasszista lépéseket tesznek ellene. Hogy is van ez? Jézus a legfőbb keresztény-zsidó, aki ráadásul részben áruló, mert elárulja a vallását-a zsidóságot- azzal, hogy messiásnak hirdeti magát. A feltámadását ma a világ minden pontján ünneplik. Tehát levonva a következtetést, a keresztények a legnagyobb ünnepükön egy ZSIDÓT?! ünnepelnek. Érdekes fordulat nem de? Sok olyan véleményt hallunk, hogy a zsidók és a cigányok irtani valók… mert ha egymás mellé raksz egy mai zsidót, és egy akármilyen más embert, te megtudod mondani melyik a zsidó és melyik nem? A cigányok a mai helyzet miatt olyanok amilyenek. Sokukat már rögtön “fogyatékosoknak” fenntartott iskolába küldik, ahol megtanulnak lopni, ölni, csalni hazudni. Persze mindenki őket utálja, pedig nem is tehetnek róla teljesen (Persze képesek lennének megváltozni, de ez segítség nélkül NEM megy.) Azt állítják, hogy a zsidók miatt tartunk ott ahol vagyunk… Ha megtudjuk állapítani ilyen könnyed szerrel, hogy valaki azért csinál valamit, mert ilyen a vallása , és ezért hanyatlik az ország, akkor ezzel is azt a bizonyítványt írjuk alá, hogy annyival butábbak vagyunk, hogy hagyjuk őket kontrollálni és az irányítást a kezükben hagyni… Szerintem non-sense az egész. A rasszizmus túlságosan elterjedt a világon -főleg nálunk- és amikor egy olyan párt egyáltalán szavazatot kap mint a mai szélső jobb oldali pártok, akkor az embereknek nagyon méllyen magukba kéne nézni, és elgondolkodni azon, hogy mind ugyan olyan ártatlan kisgyermeknek születtünk, és valakiből üldöző, valakiből üldözött lett csupán annak köszönhetően, hogy ki volt az atyja/anyja.

Bocsánat, hogy ilyen gyorsan írtam új postot, de anyukám betegeskedik, és elaludt az ágyamban, tehát nemtudok aludni 🙂

Folytatása következik…

 

4 hozzászólás to “Távolról nézve…. (I.)”

  1. Júj ez nagyon szép lett.
    Általánosban pár osztálytársam a zsidókkal poénkodott, ami nekem nagyon rosszul esett mert a nagymamám zsidó és nagyon zavaró volt, hogy egymást zsidózták le poénból plussz a barátnőm meg folyamatosan politizált mellettem amit gyűlöltem mert én itthon mindíg csak azt hallom hogy a Fidesz így meg az MSZP úgy és, hogy ez meg az csak ígérget és de szar lessz ha ez meg az a párt nyer. Egyszerűen megőrülök ettől. (de elviselem mert különben csak hosszabban magyaráz nekem az apu xD.)
    Alma

  2. Grat! Tovább jutottál a második fordulóba!

Hozzászólás